viernes, 4 de noviembre de 2016

OBSERVACIÓ D'ADIPÒCITS

Els adipòcits són les cèl·lules de reserva programades per a emmagatzemar, en forma de greix, els excedents nutricionals no utilitzats per l'organisme.

 

Objectes utilitzats:

  • Portaobjectes
  • Cobreobjectes
  • Sudan III
  • Taula de dissecció
  • Microscopi
  • Pinces
  • Llanceta
  • Bisturí
  • Greix d'alguna carn


Procediment:

Per a començar gotes, cal posar un parell de gotes de Sudan III al mig d’un portaobjectes net.

Seguidament, s'ha de tallar un trosset de greix de carn i col·locar-lo damunt de les gotes, estenent-lo amb l’ajuda d’una llanceta.
A continuació, es cobreix la preparació amb un cobreobjectes procurant que no et quedin bombolles.
Per ultim, es deixa secar uns minuts i ja es pot disfrutar de la pràctica observantla al microscopi.
Estes son algunes imatges de com es veu a través del microscopi aquest experiment


Tros de cansalada


AMPLIACIÓ

Els tres períodes de formació dels adipòcits són els tres últims mesos de l'embaràs (segons els hàbits nutricionals de la mare), el primer any de vida i el principi de l'adolescència.

Tipus d'adipòcits


Adipòcits blancs: Els adipòcits que formen el teixit adipós blanc contenen una gota gran de lípid rodejada per una capa de citoplasma. El greix emmagatzemada està en un estat semilíquid, i es compon principalment de triglicéridos i esters de colesterol.
Adipòcits marrons: Són de forma poligonal. El color marró prové de la gran quantitat de mitocondrias. S'utilitza per a generar calor. 

Funcions endocrines dels adipòcits:

Els adipòcits poden sintetitzar estrògens a partir d'andrógens, potencialment la falta de pes o la sobrecàrrega són factors de risc per a la infertilitat. A més, els adipòcits són responsables de la producció de l'hormona leptina. La leptina és important en la regulació de la gana i actua com un factor de sacietat.


Origen

Encara que el llinatge dels adipòcits encara no és clar, hi ha els cridats pre-adipocitos, fibroblastos no diferenciats que poden ser estimulats per a formar adipòcits. Les cèl·lules mesenquimales poden diferenciar-se a adipòcits, teixit connectiu, múscul o os. El teixit connectiu areolar es compon d'adipòcits.


4 comentarios:

  1. oye esta bien vacano todo esto de la arnautomia pero no entiendo un carajo ponélo en cristiano pendejo.. bueno creo que esta un poco vasío el blog pero esta igual de chido. pd me gustan las fotos de los doges abajo le da un toke muy cuci es el mehor blog k e bisto

    ResponderEliminar
  2. mwe acavo de fijar k abajo pone "si no trobes algo sempre pots buscar-ho a la wikipedia" pues esta ecspreison me parese incorrecta pk la wikipedia la asen cualkier pendejo del mundo i no es fiable toda la informasion yo no me fiaria mutxo

    ResponderEliminar
  3. EEH me gusta tu vlog aunque podrias tratar temas como el chesse en el mundo u dejar de lado la siensia askerosa

    ResponderEliminar
  4. koincido con anonimo, seria mas chevere si se trataran temas de vital importansia como el chis, el contravando ilegal de queso o el casu marsu i por sierto seria mejor qeu no tomaras tus fuentes de la vikipedia, hay fuentes mas vacanas bru

    ResponderEliminar