domingo, 11 de diciembre de 2016

DIGESTIÓ BUCAL DEL MIDÓ

En la boca, els aliments són mastegats i es van mesclant amb saliva. Els aliments mastegats i insalivats formen el bol alimentari, el qual és espentat per la llengua cap a l'esòfag i d'ací és transportat cap a l'estómac

 

Objectes utilitzats:

  • Fehling A i B
  • Lugol
  • Encenedor d'alcohol
  • Pipeta
  • Mostra d'almidó
  • Gradilla
  • Pinces
  • 6 tubs d'assaig
  • Greix d'alguna carn
  • Saliva
  • Termòmetre
  • Vas de precipitats

Procediment:

Per començar cal posar entre 1 i 2mL de saliva en 6 tubs.  En dos dels tubs es deuen de fer la reacció del lugol i del fehling. Es calfen amb el metxero i es pot obserar que no canvien de color i per tant no es produeix la ruptura de les mol·lecules.Tot seguit preparem el vas de precipitat posant aigua i calfant-lo amb el metxero fins que aconsegueixca la temperatura desitjada. En els altres 4 posem la mateixa quantitat que hi havia de saliva de Midó. A continuació els col·loquem en el vas de precipitat amb aigua a 37º i deixem dos d'ells 5 minuts i els altres dos 10 minuts.  Quan traguem els dos primers es pot observar que els dos resultats amb fehling donen negatius encara que haveren tingut que ser positius. Però al deixar-los uns minuts en repós s'aprecia com canvien de color, el que ens indica que podria haver reaccionat més tard.






Materials de la pràctica

Resultat de la pràctica


AMPLIACIÓ

En la cavitat bucal desemboquen les glàndules salivals, que secreten la saliva, les funcions de la qual son:
  • Actuar com a lubricant. 
  • Destruir part dels bacteris ingerides amb els aliments. 
  • Començar la digestió química dels glúcids per mitjà d'un enzim - proteïna que accelera un canvi químic- anomenada amilasa o ptialina, la qual catalitza el midó (hidrat de carboni present en els vegetals) i ho transforma en maltosa, un tipus de sucre que es produïx com a conseqüència d'esta degradació.
La saliva està formada, en un 95% per aigua, i el 5% restant per substancies dissoltes en aigua, com ara ions sodi, potassi, clorur, bicarbonat i fosfats. Posseïx a més una substancia formada per sèrum anomenada mucus i dos enzims que són l'amilasa salival i la lisozima.




Fonts:



5 comentarios:

  1. pls ermano abla en cristiano te lo yevo disiendo desde tus buenos comiensos adyasentes. porsierto sigo con la propuesta de que agas ecsperimentos con chees preferivlemebte el xedar o el casu marsu ke hestan mui op hultimamente. POSDDADA. Oveserva keso gorgonsola

    ResponderEliminar
  2. hiola amigo mio usted es amigo de alejandro lozano alias el pesado i asaorete el gordete i jo lo conosco de toda la vida a caso del vlog me gusta musho poque es divertido i ameno a mi me gustan los espagetis con alvondigas pero el vlog tiene ke mejorarr vastante ponle agun color como el colorrojo fuego o el colo azul mar porke a mi me gusta esos kolores i subelo o sino morire :)

    ResponderEliminar