viernes, 17 de marzo de 2017

Determinació dels glúds

Els glúcids o hidrats de carboni són components formats per carboni, hidrogen i oxigen. Els dos últims elements es troben en els glúcids en la mateixa proporció que en l'aigua , d'aquí ve el seu nom d'hidrats de carboni, encara que la seva composició i les seves propietats no corresponguin en absolut amb aquesta definició.

Resultado de imagen de glucidos   Resultado de imagen de glucidos
                          Glúcids en els aliments

MATERIALS:
  • Glucosa
  • Sacarosa
  • Midó
  • Fructosa
  • 8 tubs d'assaig
  • Gradilla
  • Fehling A i B
  • Metxero
  • Pinça
  • Lugol
  • Pipeta


Fehling A i Lugol
glucosa, fructosa, sacarosa i midó, respectivament

Fehling 
Per a començar, tinguem que col·locar a una gradeta els 8 tubs d'assaig, i posem cada mostra en 2 tubs diferents. Continuem fent la prova del Fehling, que es pot fer afegint Fehling A a un tub, despres la mateixa quantitat de Fehling B, i ho calfem al metxero amb l'ajuda de les pinces. Ho deixem un temos fins que canvia de color. Si canvia de color blau a roig, el resultat es positiu, si la coloració no canvia de color, el resultat es negatiu.




Asi podem vore el fehling A i el fehling B
mesclats al tub d'assaig


La sacarosa, fructosa, midó i glucosa respectivament


La sacarosa després d'haver sigut calfada.













Así podem vore els resultats de la pràctica:


Fehling
Lugol
Glucosa
+
-
Sacarosa
-
-
Fructosa
+
-
Midó
-
+


Puguem observar tots els resultats en els tubs d'assaig
La principal funció dels glúcids és aportar energia a l'organisme. De tots els nutrients que puguin ser utilitzats per obtenir energia, els glúcids són els que produeixen una combustió més neta dins les nostres cèl·lules i els que deixen menys residus en l'organisme. De fet, el cervell i el sistema nerviós només utilitzen glucosa per obtenir energia. D'aquesta manera, s'impedeix la presència de residus tòxics (com l'amoníac, que és resultat de cremar proteïnes) i el contacte d'aquests amb les delicades cèl·lules del teixit nerviós.
Una part molt petita dels hidrats de carboni que ingerim es fa servir en la construcció de molècules més complexes, juntament amb els greixos i les proteïnes, que llavors s'incorporaran als nostres òrgans. També utilitzem una porció d'aquests carbohidrats per aconseguir cremar de forma més neta les proteïnes i greixos que es fan servir com a font d'energia.

Fonts: Els Glúcids

1 comentario: