sábado, 18 de marzo de 2017

Disecció del cor




El cor és un múscul extremadament complex anatòmicament que serveix per a impulsar la sang arreu del sistema circulatori en moltes espècies animals. Aquest òrgan buit que impulsa la sang per dins dels vasos sanguinis. És l'element central del mediastí (regió anatòmica compresa entre els dos pulmons) i està connectat a conductes anomenats venes (per les quals arriba la sang al cor) i artèries (conductes de sortida). Amb cada batec, envia una onada de sang a través de les artèries.Els seus moviments són:
  • Sístole ventricular: el cor es contrau.
  • Diàstole: el cor es relaxa.
Es divideix de la següent manera:


Resultado de imagen de cor organ



Materials:
  • Cor de porc
  • Cor de corder
  • Bisturí
  • Guants 
  • Safata

Tots els cors que vam utilitzar, en 

















En primer lloc, col·loquem el cor en una safata buida, deixant la part plana a la part de baix, i la ondulada queda cap a dalt, de la següent manera:








Quan el cor estiga ben col·locat, ja podem observar la estructura interna; Abans que res, hem de clavar el dit per l'esquerda que connecta el ventricle i l'aurícula. Podem observar també les artèries pulmonar i aorta. Es poden observar també les parets del ventricle, que no són iguals ja que la part dreta es més grossa perque bombeja la sang per a que ixca per la artèria aorta.



Ventricle esquerre


Parets del ventricle


Artèries



Les fibres de Purkinje o teixit de Purkinje formen part del múscul cardíac i es localitzen a les parets ventriculars, per sota del endocardi. Aquestes fibres són cèl·lules musculars miocardiales especialitzades que condueixen l'impuls elèctric que ocasiona la contracció coordinada dels ventricles del cor.
fibra de Purkinje

factores_rcv


Què són els factors de risc cardiovascular?


Són variables que poden incidir de forma important en el risc de sofrir una malaltia cardiovascular. Si aquests factors es presenten combinats entre si, poden multiplicar el risc de sofrir un accident coronari.
Quins són els principals factors de risc cardiovascular?

Entre els factors que influeixen en el nostre risc cardiovascular podem trobar dos tipus:

- Factors de risc no modificables. Són els que no podem controlar.
En aquest grup es troben l'edat, el sexe, la càrrega genètica i els antecedents familiars.

- Factors de risc modificables. Els podem controlar de forma total o de forma parcial, prenent mesures per disminuir-los.

Entre els totalment controlables trobem l'hàbit de fumar i el sedentarisme. Els que podem modificar per minimitzar-los són l'obesitat, la hipertensió arterial, la diabetis mellitus o tipus 2 i el colesterol.

           Risc Cardiovascular


3 comentarios:

  1. oye weypinche pendejo donde e¡encontrate ese pinxe orgsano parese pcroasason

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. YA QWEY yo tambien lo kiero saver esta bien pintoso i bistooosoo

      Eliminar
    2. como dijo sheikspeir una bes: ver o comer eso es vital

      Eliminar