sábado, 18 de marzo de 2017

Mesura del pols

El pols arterial és la pulsació provocada per l'expansió de les artèries com a conseqüència de la circulació de sang bombada pel cor. S'obté en general en parts del cos on les artèries es troben més properes a la pell, com en els canells, en el coll o fins i tot, la templa.



En aquesta pràctica es pretén observar la diferencia que hi ha entre el pols arterial de varies persones, depenent de si fan esport habitualment, son o no fumadores...
Per a poder observaro, primer tinguem que mernos el nostre pols en repós. Despres, pujem i baixem totes les persones que realitzem aquesta pràctica unes escales durant 1 minut aproximadament, i ens medim les pulsacions per minut col·locant els dits o la ma en alguna zona en que podem sentir els batecs del cor.


Pulsaciones en actividad

Deportista (6) días

Deportista (4) días

Fuma

Pulsaciones en reposo
124


NO
68
Alba Canet
112


NO
72
Amara Part
80

X
NO
62
Carmen Vila
104
X

NO
68
Maria Ssenabre
84


NO
72
Maria San Juan
116


NO
76
Christian Sanjaime
84


NO
72
Maria Guarner
94


NO
64
Alba Miñana
112

X
NO
60
Clara Sanchis
120


NO
74
Isaura Benavent
100

X
NO
58
Arnau Moscardó


Mirant aquest gráfic de tota la classe que hem fet la pràctica, es pot observar com les persones que fan esport no tenen un canvi tan gran de les pulsacions despres de la activitat física respecte a les pulsacions en repós. Así no es pot observar un exemple d'un fumador, ja que no hi ha ningú a la classe que fume.

Un pols normal en el cas d'un adult sa en descans oscil·la entre les 60 i les 100 pulsacions per minut. Les pulsacions poden caure fins a les 40 pulsacions en algunes fases del somni i poden pujar fins a les 200 pulsacions durant un exercici físic intens. Normalment, el pols és més ràpid en les persones més joves. El pols en repòs per a un nadó és tan alt o més que el d'un adult fent un exercici intens. A banda de la seva velocitat, el pols té altres qualitats que reflecteixen l'estat del sistema cardiovascular, com ara el seu ritme, l'amplitud i la forma de l'ona de pols. Certes malalties provoquen canvis característics en aquestes qualitats.

El pols es palpa manualment amb el dit índex i mitger; no es pot prendre amb el dit polze, ja que aquest té pols propi. Quan es palpa l'artèria caròtide, la femoral o la braquial pot usar-se el polze. No obstant això, aquest dit té el seu propi pols, que pot interferir amb la detecció del pols del pacient en altres punts del cos, on s'han de fer servir dos o tres dits. Els dits o el polze s'han de situar prop d'una artèria i pressionar suaument contra una estructura interna ferma, normalment un os, per poder sentir el pols.

Una forma alternativa de trobar el pols és sentir el batec del cor. Això es fa sovint amb un estetoscopi, però també es pot mesura amb qualsevol cosa que transmeti el so a les orelles, o pressionant l'orella directament sobre el pit.

Fonts: Pols arterial

4 comentarios:

  1. hoal weno beo k suviste mas entrada y weno beo que esta bien chido lo k susvistew hoy me intereso la vrdad y weno esta chido pk yo no savia lo de las pulsasiones y weno por mi inteligensia dedusco k eres arnau moscardo k apellido tan bonito el mio en gonzalez. lo k vbeo esque tienes unas wenas pulsasiones seugro sos deportista oye porsierto no seras futboliste de elite como cristiano ronal o neimar verdd?

    ResponderEliminar
  2. k vacano cbiba el casu marzu

    ResponderEliminar
  3. avandonaste tuv canal n ome gusto disliake y m desuscrivoc chau

    ResponderEliminar
  4. Este es un anuncio para el público en general, estamos interesados en
    comprando riñones y trabajando con diferentes donantes de riñones para poder salvar a nuestros pacientes, si está interesado en vender un riñón, contáctenos amablemente, para que podamos confirmar si es compatible con donar un riñón a nuestro paciente y le esperan grandes recompensas donante.Póngase en contacto con nosotros en nuestro correo electrónico:
    jupitermedicalcentreinc@gmail.com o contáctenos en whatsapp: +1 (151) 52935520,

    ResponderEliminar